ŞİFRESİZ ARAÇ SORGULAMA YAPILIR MI?




Araçlar için sorgulama yaparak bilgi almak isteyen kişilerin en çok merak ettiği konuların başında şifresiz araç sorgulama yapılıp yapılmayacağı yer almaktadır. Araç sorgulama yaparak araçların bilgilerine ulaşmak isteyen kişilerin e devlet üzerinden işlem yapması gerekirken bu konuda son zamanlarda yapılan düzenlemeyle birlikte pek çok değişiklik gerçekleştirilmiştir.

Yeni Araç Sorgulama Sistemi

Bu değişiklikler kapsamında kişilerin araç sorgulama hizmetlerinden yararlanarak bilgi alabilmesi sırasında kendi adına kayıtlı olmayan araçlar hakkında bilgi alması engellenmiştir. Buna göre kişilerin yapacağı araç sorgulama işlemlerinde öncelikli olarak sadece kendi araçları hakkında bilgi alabileceğini unutmaması gerekmektedir. Yapılan bu işlemlerin dışında kişilerin şifresiz olarak da herhangi bir şekilde sorgulama yapabilmesi araç bilgilerine ulaşabilmesi mümkün değildir. Konuyla ilgili yapılan çalışmalarda kişilerin bilgi güvenliğinin sağlanabilmesi ve başka bu kişiler tarafından kendi bilgileri dışındaki bilgilere ulaşılmasını engellenmesi adına e devlet üzerinden üyelik sistemi uygulanmaya başlanmıştır. Bu nedenle kişilerin araç sorgulama işlemlerini yaparken mutlaka şifreli bir şekilde sistemi erişim sağlaması gerekmektedir.

Giriş sırasında TC kimlik numarası ile birlikte e devlet şifresinin kullanılması yeterli olmaktadır. Bu bilgilerin kullanılması ile birlikte kişilerin ihtiyaçlarına giderebilmesi ve araç sorgulama yaparak kendi araçlarına dair güncel bilgiler alabilmesi oldukça kolaydır. Bu bakımdan sizler de belirtilen bilgiler dahilinde araç sorgulama yapabilir ve bu konudaki ihtiyacınızı giderebilirsiniz.

 Capture 2016-05-05 at 11.14.28

Resimde görülen hizmet ekranı araç sorgulama sırasında kullanılması gereken hizmeti ekranıdır. Bu sayfaya erişim sağlamak isteyen kişilerin paylaşılan bağlantıyı tarayıcılarında yeni bir sayfada açması yeterli olacaktır. Böylece belirtilen bilgiler dahilinde kolay bir şekilde araç sorgulama yapmak ve sorgulama sonucunda da bilgi sahibi olmak mümkün olacaktır. Herhangi bir sorunun yaşanmaması adına sizler de belirtilen bu detaylara dikkat edebilir ve işlemlerinizi kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. https://www.turkiye.gov.tr/arac-sorgulama bağlantısını kullanabilirsiniz.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


*