OTO ÇIKMA PARÇA NEDEN KULLANILIR?




Ülkemizdeki araç miktarına paralel olarak bu araçların bakım ve yedek parça ihtiyaçları da hızla artmaktadır. Bu ihtiyaçları karşılamak için otomobil markalarının yetkili servisleri her yerde açılmaya başlanmıştır. Ancak bu gibi yerlere gittiğinizde ilk önce aracınızın ne gibi bir bakıma ihtiyacı olduğu tespit edilir veya aracınızın herhangi bir kaporta kısmında kazadan dolayı hasar varsa bu parçanın değiştirilmesi gerekir. Aracınızın motor kısmında arıza varsa veya motor parçasının kullanım süresi dolmuş ise bu parçanın orijinal yedek paça ile değiştirilmesi gerekir. Ancak bu gibi servislere gittiğinizde bu servislere giden herkesin de bildiği gibi işçilik ücretleri ve parça fiyatları diğer tamircilere göre çok daha fazla olmaktadır.

Oto Çıkma Parça Nasıl Elde Edilir?

Oto çıkma parçalar çoğunlukla kaza yaparak kullanılamaz duruma gelmiş araçlardan temin edilmektedir. Bu araçların kimi beş yaşında kimi on yaşında kimi ise daha bir yıllık veya bir iki aylık araçlar olmakta ve hatta daha bin kilometresini doldurmamış araçlar olabilmektedir. Bunlar gibi yeni araçların geçirmiş olduğu kazaya göre kaportalarının çoğu parçası veya kazanın durumuna göre motor komple sapasağlam kalabilmektedir.

Tabi ki bu aracın araç mezarlığına gönderilmesi ülke ekonomisine zarar verecektir. İşte bu noktada devreye oto çıkma parça girmektedir. Bu aracın işe yarayabilecek bütün parçaları teknik kişiler tarafından usulüne uygun olarak ayrılmaktadır. Daha sonra bu parçalar oto çıkma parça olarak satışa uygun hale getirilmektedir. Aracınıza yedek parçada alabilirsiniz kaliteli yedek parçaları internetten de temin edebilirsiniz.

Oto çıkma parça alırken parçanın durumuna çok dikkat etmek gerekir. Eğer bu durumlara dikkat etmezsek cebimizden boşuna para çıkmasına engel olamayız. Çok eski ve yıpranmış bir parçaya boşu boşuna para vermiş oluruz ve hem para kaybımız artar hem de zaman kaybımız artar.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


*