ARAÇ DEĞER KAYBI NEDİR?




Araçların kaza yapması sonrasında kaza yapmayan diğer benzer modellere göre değeri düşmektedir. Kazalı araçların satış noktasında fiyatlar daha da düşürüldüğü için yapılan kaza sonrasında aracın değer kaybı yaşadığı bu değer kaybı nedeniyle sigorta üzerinden değer kaybının maddi olarak karşılanması istenmektedir.

Sigorta sektöründe yaşanan son düzenlemeler ile birlikte kişilerin araç değer kaybı konusunda sigortadan maddi olarak talepte bulunması ve bu talepler sonrasında da araçta yaşanan kaybı karşılayabilmesi mümkün duruma gelmiştir. Araçların kaza gibi durumlar sonrasında değerinde yaşanan bu kayıplar için ilk olarak sigorta firması tarafından araştırma yapılmaktadır. Yapılan araştırmada araçlarda meydana gelen kazaların ne kadar ciddi olduğu, aracın hangi parçalarının zarar gördüğü gibi çeşitli hesaplamalar yapılmakta ve aracın yıl, model ve yaşına bakılarak bu konudaki özel bir hesaplama yapılmaktadır. Hesaplama sonrasında araçlarda meydana gelen değer kaybının ne kadar olduğu tespit edilirken belirlenen tutar kişilere maddi olarak ödenmektedir.

araab

Araç, değer kaybı yaşanmış olsa da kişiler sigortadan alacağı ücret ile yaşanan kaybı önlemekte ve aracı satsa dahi herhangi bir şekilde zarar etmemektedir. Sigorta firmaları aracılığıyla sunulmaya başlanan hizmet özellikle kaza yapan araç sahipleri için büyük bir fırsat doğurmuştur. Araçların hiçbir şekilde değer kaybetmesi mümkün olmazken yapılacak işlemler ile birlikte vatandaşlar aynı zamanda maddi olarak da kaybı geri alabilmektedir. Sizler de kaza yaptıktan sonra konuyla ilgili sigorta firmalarına müracaat edebilir ve aracınızda yaşanan değer kaybı ile ilgili işlemlerin yapılmasını sağlayabilirsiniz.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


*