ARAÇ DEĞER KAYBI NASIL HESAPLANIR?




Zorunlu trafik sigortası bulunan bir aracın kaza yapması halinde araçta meydana gelen değer kaybı sigorta firmasından temin edilebilmektedir. Kazaya karışan araçlar için yapılacak işlemler sonrasında araçtaki değer kaybı hesaplanmaktadır. Sigorta firmaları tarafından yapılan bu hesaplamalar sonucunda araçta meydana gelen değer kaybı doğru bir şekilde hesaplanmakta ve maddi hasar belirlenmektedir. Bu hesaplamalarda bazı kriterler göz önünde bulundurulmakta ve bu kriterler doğrultusunda işlemler yapılmaktadır. Araçta değer kaybı hesaplanmasında önemli olan nokta aracın ne kadar hasar aldığı ile birlikte ruhsat bilgilerdir.

Araç Değer Kaybı Nasıl Hesaplanır?

Aracın değer kaybının hesaplanması da aracın çeşitli açılardan bilgileri değerlendirilmektedir. Aracın daha önce kaza yapıp yapmadığı, yapıldıysa bu kaza ile ilgili detaylı bilgiler, aracın kilometresi, aracın markası, modeli, trafiğe ne zaman çıktığı ve pazar değeri gibi pek çok kriter göz önünde bulundurmakta ve bu kriterler doğrultusunda aracın değer kaybı hesaplanmaktadır.

Sigorta firması tarafından yapılan bu hesaplamalar sonrasında güncel değer kaybı belirlenmektedir. Değer kaybı belirlendikten sonra ise ilgili ücret araç sahibine ödenmekte ve böylece kayıp karşılanmaktadır. Sigortası bulunan tüm araçlar için bu durum geçerli olup vatandaşlar kolay bir şekilde sigorta firması üzerinden ilgili işlemleri gerçekleştirebilmektedir. Araç değer kaybı ile ilgili hazırlanan bu mevzuatlar işlemlerin yapılmasında rehber olurken, kişiler konuyla ilgili detaylı bilgileri sigorta firmalarından alabilir.

kaza


Leave a Reply

Your email address will not be published.


*