YAĞMUR KAYDIRMA NEDİR?




Kış aylarında artık sürücülerin en büyük yardımcısı yağmur kaydırma işlemidir. Olumsuz hava koşullarına karşı aracın camını ve dolayısı ile sizin can güvenliğini sağlayarak, emniyetli bir sürüş vaat eden yağmur kaydırma sizi böylesine önemli sorundan kurtarıyor ve güvenliğinizi sağlıyor.

Kış aylarının yaklaşması ile birlikte araç sahiplerinin de her zaman olduğu gibi yeni bir sıkıntısı ortaya çıktı. Yağmurlu havalarda yola çıkıldığında, camda oluşan damlacıklar ve su birikmeleri sebebi ile görüş alanının kısalması ne bulanıklaşması her sürücü için sorun oluşturuyor. Eğer birde aracın camı kirli ise bu sıkıntı ikiye katlanıyor. Sileceklerin hareketi ile cama iyice bulaşan kir sürücüyü çaresiz bir duruma düşürüyor. Yağmurlu havalarda araç kullanmama lüksünüz varsa ne ala. Eğer yola çıkmanız gerekiyorsa bu soruna bir çare bulmanız gerekiyor ki güveli bir şekilde yol almanız mümkün olsun.

Kış aylarında araç sürmeyi daha güvenli ve daha konforlu hale getiren bu işlem, artık birçok sürücünün imdat çantası oldu. Yağmur suları havadaki kir ve yağ tabakası ile karışınca cama vurduğu anda camda yapışır kalır. Aşağı akmaz ancak rüzgârdan dolayı üst kaportaya da geçmez. Tam görüş alanınızda durur. Buda her sürücü için sıkıntı oluşturur. Silecekleri çalıştırıp biraz daha net bir görüş elde etmek isterken, bu sefer de silecekteki kauçuk madde bu kirli suyu iyice cama sıvaştırır. Yağlı ve kirli bir cam ile ne kadar güvenli bir yolculuk yapılır, o tartışılır.

Uygulaması oldukça basit olan bu işlem sayesinde kış aylarında araç sürmek çile olmaktan çıkıyor. Öncelikle aracın ön camı tozlardan arındırılır. Sonrasında sonax cam temizleyici ile temizliği yapılır.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


*