Toki Konut Başvurusu




SOSYAL KONUT HAMLESİ

BAŞVURU TARİHİ

14 EYLÜL – 31 EKİM 2022

PROJEDE NELER OLACAK

*Konut

*Konut Arsası

*Sanayi Siteleri

KİMLERE KONTENJAN AYRILACAK

*Gençler %20

*Emekliler %20

*Şehit Yakınları – Gaziler %5

*Engelliler %5

*Diğer Vatandaşlarımız %50

BAŞVURULAR E DEVLET SİSTEMİ VE ZİRAAT BANKASI İLE HALKBANK ÜZERİNDEN YAPILMAKTADIR.

KONUT BAŞVURU ŞARTLARI

*T.C. vatandaşı olması,

*Proje il sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet etmesi veya proje il nüfusuna kayıtlı olması,

*Başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları içinde tapuda kayıtlı konutlarının bulunmaması; TOKİ’den daha önce ev sahibi olmama,

*İstanbul için aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 18.000 TL, yurt genelinde 16.000 TL olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimleri Hariç),

*Bir hane halkı adına, tek başvuru yapılması,

*Başvuruları yapacak vatandaşlarımızın; 18 yaşını tamamlamaları gerekmektedir,

*Genç kategorisine 14/09/1992 tarihinden sonra doğan vatandaşlarımız müracaat edebilecektir.

SANAYİ SİTESİ BAŞVURU ŞARTLARI

*T.C. vatandaşı olması,

*Projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olmak veya o il sınırlarında faaliyette bulunuyor olmak,

*18 yaşını doldurmuş olmak,

*Ustalık Belgesi, İşyeri Açma Belgesi, İlgili Oda Kayıt Belgesi veya Vergi Mükellefi olmak, e-Ticaret yapıldığına dair nace kodu v.b. bilgileri gösterir belgeler,

*Kendisinin, eşinin ve 18 yaşından küçük çocukları mülkiyetinde sanayi dükkanı olmaması,

*Başvuru Bedeli: 2.000 TL

*Başvuru tarihleri daha sonra duyurulacaktır.

KONUT ARSASI BAŞVURU ŞARTLARI

*T.C. vatandaşı olması,

*18 yaşını doldurmuş olmak,

*O Belediye sınırları içerisinde ikamet etmek. Tahsis edilecek arsalar, Büyükşehir Merkez ilçelerden herhangi birisinde ise Merkez ilçelerden herhangi birisi sınırı içinde ikamet etmek. Diğer Belediyelerde ise arsa tahsisi öngörülen Belediye sınırları içerisinde ikamet etmek.

*Yoksul ve dar gelirli olmak.

*Arsa tahsis edilecek kimselerin, kendisinin veya eşinin veya ergin olmayan çocuğunun herhangi bir belediye sınırı içinde ev yapmaya müsait arsaya veya her hangi bir yerde bir ev veya apartmanın ayrı bir dairesine karşılık olan arsa payına sahip olmaması şarttır.

*775 sayılı Gecekondu Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği hükümleri uyarınca yapılmış olan uygulamalardan daha önce faydalanmamış olmak.

*Başvuru bedeli olarak 500 TL yatırılması

*Başvuru tarihleri daha sonra duyurulacaktır.

(Noter kurası sonucu kendilerine asıl ve yedek olarak arsa isabet etmeyenler ile arsa tahsisinden yararlanmaktan vazgeçen ve yedek listede sırası gelmeyenlerin başvuru bedeli iade edilecektir. Kendilerine arsa tahsis edilenlerin ödemiş oldukları başvuru bedeli peşinat bedeline dahil edilecektir.)

KAYNAK: MİLLİYET.COM.TR

Birazdan ana hatlarını milletimizle paylaşacağımız projenin başvuruları yarın başlıyor ve ekim ayının sonuna kadar sürecek. Bu kampanya sayısı ve kalitesi bakımından dünyadaki en büyük konut yatırımını ifade etmektedir. Sosyal konut projesini 2 yıl içinde tamamlamayı hedefliyoruz.

5 YILDA 500 BİN SOSYAL KONUT

Hedefimiz 81 ilimizde ve tüm ilçelerimizde 2023-2028 arasını kapsayan 5 yıllık süreçte 500 bin sosyal konut, 250 bin konut amaçlı arsa, 50 bin iş yeri yaparak milletimizin istifadesine sunmaktır.

Böylece sosyal konut sayımızı 2 milyona çıkarmış olacağız. Projemizin ve bu kapsamda yapılacak konutlar ile iş yerlerinin isimlerini “İlk Evim ve “İlk İş yerim” olarak belirledik.

Bu kampanya özel sektör yatırımlarında yol açacağı hareketlilikle değerlendirildiğinde ülkemizdeki konut sahibi sayısını artıracaktır. 2 yılda bitirerek hak sahiplerinin kullanımına sunmayı planlıyoruz. Projemizin bu ilk etabı dahil Cumhuriyet tarihimizin en kapsamlı konut projesidir.

500 bin konut hedef sayısı hane sayısı bakımından İstanbul’un dörtte birine, Ankara’nın yarısına, Kocaeli’nin tamamına eşitken, birçok ilimizin tamamına elşittir. 900 milyar liralık yatırım değeri demek.

Şehit yakınları ve gazilere ilk etabın yüzde 5’e karşılık gelen 12 bin 500 konut, emekli vatandaşlarımıza ise yüzde 20’ye denk gelen 50 bin konut ayırıyoruz.

Projemizdeki konutlarımızın yüzde 20’sine denk helen 50 bini ise gençlerimize tahsis ettik.

2+1 ve 3+1 KONUT FİYATLARI BELLİ OLDU

608 bin TL’ye sahip 2+1 fiyatlı konutlarımıza aylık 2 bin 280 TL taksitle 240 ay vadeyle sahip olunabilecek. 3+1 konut fiyatı 850 bin lira. 3 bin 187 TL taksitle 240 ay vadeyle sahip olunabilecek.

Belirlenen toplam bedelin yüzde 10’u peşin alınacak.

192 bin 500 liradan başlayan toplam fiyat ve bin 604 liradan başlayan taksitlerin 120 ay vadeyle, faizsiz şekilde ödeneceği bir yöntemle vatandaşlarımıza satılacak.

İşyerlerini, 350 bin TL’den başlayan fiyatlar ve 2 bin 633 TL’den başlayan taksitlerle, 120 ay vadeyle emekçi kardeşlerimize, genç girişimcilerimize sunacağız.

“TÜRKİYE’Yİ ÖRNEK BİR ÜLKE HALİNE GETİRMENİN GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ”

Türkiye’yi örnek bir ülke haline getirmenin gayreti içerisindeyiz. Depremden sonra hemen o bölgeyi nasıl değiştirdiğimizi konut teslim töreninde tüm İzmirlilere gösterdik. Malatya, Elazığ’da da gösterdik. Yangınlarda, Antalya, Muğla’da da gösterdik.

KAYNAK : SABAH.COM.TR


Leave a Reply

Your email address will not be published.


*