SİGORTA SUİSTİMALLERİ




Sigorta konusunda kişilerin suiistimalleri olabilmektedir. Bu tür durumların önlenebilmesi adına Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi gibi kurumlar üzerinden sigorta suiistimallerinin bildirimi için uygun alanlar açılmış durumdadır. Sizler de konuyla ilgili bilgi almak ya da ihbar yapmak adına sunulan hizmetle sayfasına giriş yapabilirsiniz. Sunulan hizmetlerde kişilerin bilgi girişi yapabilmesi adına tüm detaylar yer almış ve kişilerin form doldurarak suiistimal bildirmesi sağlanmıştır.

Sigorta suiistimalleri farklı şekillerde olabilmektedir. Kişiler sigorta şartlarına uygun olmayan durumları, sigorta kapsamında almak için ihmal yapabilmektedir bu tip durumlara şahit olan kişiler ise bildirimde bulunabilmektedir bu durum sigorta firmalarını zarara uğratacağı gibi haksız bir uygulama olup sözleşme şartlarına uymamaktadır. Bu nedenle bu tip durumlarda sigorta firmaları kişilerden destek istemektedir

Sigorta firmalarının hangi konularda kişilere yardım edeceği sigorta başlangıcında yapılan sözleşmede yazmaktadır. Bu yazılı sözleşme dâhilinde kişilerin hangi hallerde sigortadan yararlanabileceği belirtilmektedir.

Sigorta konusunda sunulan farklı hizmetlerden yararlanmak adına da kişiler interneti kullanabilmektedir. İnternet üzerinden sunulan resmi hizmetlerde kişiler e devlet ya da Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi üzerinden sunulan hizmet sayfalarına erişmelidir. Bu sitelerde yer alan farklı sorgulamalar üzerinden araçlar ile ilgili merak edilen tüm detaylar öğrenilebilmektedir. Pek çok hizmet ücretsiz bir şekilde kullanıma sunulduğundan dolayı kişilerin ücret dahi vermeden bilgi alabilmesi mümkündür.

sigorta


Leave a Reply

Your email address will not be published.


*